2013. április 6., szombat

Átalakult a Magyar Csocsó Szövetség!






2013. március 30-án, körülbelül 5 év után újra összegyűltek a magyar csocsó egyesületek vezetői, hogy megvitassák a hazai csocsós élet fontos kérdéseit. A részletes beszámolóért olvassatok tovább.





Először is tegyük tisztába, hogy mi is történt az elmúlt években a Magyar Csocsó Szövetséggel! 2007-ben vezetőváltás történt, ugyanis a korábbi elnökség már nem látta el megfelelően a feladatait. Majd nagyjából másfél évig a szövetség aktívan próbálta újraszervezni a hazai csocsós életet; kimozdítani a kocsmákból a csocsót, és a valós sporttevékenység irányába terelni. Ez azonban az egyre csökkenő érdeklődés miatt nem sikerült.

A legutóbbi, a szövetség szervezésében zajlott verseny a Pólus Centerben megrendezett ITSF forduló volt 2009 októberében. Azóta gyakorlatilag a Szövetség teljesen inaktívnak tekinthető. Időközben zajlottak versenyek, de mind magánkezdeményezésként, azért, hogy egyáltalán legyen verseny. Ilyenek például az utóbbi évek Magyar Bajnokságai (illetve elődje a VB válogatók), valamint a 2011-ben megrendezett Multitable verseny vagy a szintén 2011-ben lezajlott Leonhart verseny.

Az utóbbi kettőhöz már kellett bizonyos mértékig a szövetség, de nem sikerült teljesen megszerezni a szükséges papírokat. Így az a pár ember, aki ebbe az idejét ölte, nem tudta átvenni hivatalosan a MACSOSZ-t. Mostanra sikerült eljutni arra a pontra, hogy a feltételek adottá váltak egy új közgyűlés összehívására, elsősorban Tálai Gergely szervezésében. Ez egész pontosan március 30-án került lebonyolításra.

A találkozón részt vettek a még aktív tagegyesületek képviselői. Közülük olyan is van, amely - sajnos - csak papíron működik. Jelen volt a Somogy Megyei Csocsó Egyesület, a Szegedi Csocsó Sportegyesület, a Szolnoki Csocsó Sportegyesület és a Budapest Csocsó Sportegyesület egy-egy képviselője. A közgyűlés végül sikerrel zárult. Az egyesületi vezetők megvitatták kik alkalmasak a megfelelő posztok betöltésére, ezzel lefektetve a csocsó sporttá alakulásának első lépéseit. Minden poszton tisztújítás következett be.

A Magyar Csocsó Szövetség jelenlegi felépítése:

Elnök:
Tálai Gergely

Titkár:
Nyitrai Róbert

Elnökségi tagok:
Al Sieady Marwan, Ferkov Lajos, Grosics Ákos, Jándi Tibor, Kerekes Péter

Felügyelő bizottsági tagok:
Czirok Levente, Ikervári Róbert, Péter Gergő

Sportfegyelmi bizottsági tagok:
Jedlicska Tamara, Kinál Balázs, Tari Balázs

Ezzel a lépéssel az adminisztráció egy része letudva. Amennyiben a bíróság jóváhagyja a változtatásokat, már kezdődhet is az érdemi munka. Persze, addig sem ül senki ölbe tett kézzel! A MACSOSZ folyamatosan keresi fel azokat az egyesületeket, akik tagegyesületeivé válhatnak a szövetségnek, így közvetítve az ebből eredő pozitívumokat a játékosok felé. Ha ezt olvasod, és működő egyesületi vezető vagy, vedd fel a kapcsolatot a MACSOSZ-szal!

Reméljük, hogy minél előbb megérzik a játékosok is azokat a pozitívumokat, amelyeket ez a lépés jelent. Figyeljétek tovább az oldalt a történésekről, valamint írjátok le a véleményeteket, észrevételeket hozzászólásban vagy emailben, mert minden ötlet hasznos lehet!

Köszönettel a Magyar Csocsó Szövetség vezetősége, akiknek a célja, hogy minél több ember professzionális keretek közt űzze a sportot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése