2012. július 25., szerda

Folyamatosan frissülő hírek a 2012-es Garlando VB-ről!


Július 26-án, csütörtökön végre kezdetét veszi a Garlando VB, az Ausztria túlsó felére eső Salzburg-ban. A világbajnokság egészen 29-ig, vasárnapig fog tartani. 




A négy nap alatt az indulók különböző kategóriákban mérkőznek meg egymással, és, hogy kik kerülnek ki győztesen, azt itt tudod követni velünk!



Lezárult a világbajnokság. Kiváló magyar eredmények születtek. Összegyűjtöttük a legjobbakat!

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett az eseményen és meg van elégedve a teljesítményével!

Update 27

Az éremeső után jöjjön a többi eredmény is!

1. Kunszt Ádám
2. Robert Lukas
3. Thomas Maurer

Pro egyéni
1. Kiss Géza
2. Mateusz Fudala
3. Kevin Hundstorfer

Rookie egyéni
1. Hannes Wallimann
2. Stefan Schöb
3. Michal Ziolkowski

Vegyes páros
1. Takács Noémi - Kiss Géza
2. Alexandra Steinmann - Robert Lukas
3. Szabó Réka - Csige Tamás




Update 26

Kiss Géza és Takács Noémi az új vegyes páros világbajnok csapat Garlando asztalon. Csige Tamás és Szabó Réka szintén felállhatott a dobogóra, harmadikként!

Update 25

Kiss Géza megnyerte a Pro egyéni kategóriát! Következzen a Vegyes!

Update 24

Kunszt Ádám megnyerte a Semi pro egyénit, Tari Balázs harmadik helyért játszik Rookie egyéniben, Kiss Géza döntőbe jutást játszik Pro egyéniben és Takács Noémivel már döntőben van Vegyes párosban. Utóbbi esetben sajnos Csige Tamást és Szabó Rékát kellett ezért megverniük, de így ők még elhozhatják a harmadik helyet.

Update 23

Hundstorfer sajnos, kiejtette Detre Dávidot, Roland Prisi pedig Illés Istvánt, így már csak Kiss Géza maradt bent a Pro egyéni kategóriában. Ő Markus Schützenhofer ellen áll ki!

Update 22


Ugyan Csige Tamás kiesett  a Pro egyéniből, ám, Detre Dávid már a legjobb nyolcba jutást játssza a fiatal Kevin Hundstorfer ellen. (Ő lett a Nyílt egyéni első helyezettje.) Pro egyéniben még Kiss Gézának és Illés Istvánnak kell hajrázni! :)


Update 21


Ma is lezajlódtak a kvalifikációk és a magyarok ismételten jól szerepeltek. Vegyes párosban minden csapat továbbjutott, Fischer - Pritsker páros elsőként, Takács - Kiss páros harmadikként kvalifikálta magát. A besorolás szerinti egyénikben (Pro, Semi pro, Rookie) pedig egy - egy magyarnak nem sikerült továbbjutni.


Update 20


Pritsker Oleg és Megyeri Örs megnyerte a Kétlabdás kategóriát! Gratulálunk nektek is!


Update 19


Nyílt párosban Kiss Gézának, és Csige Tamásnakköszönhetően szereztünk egy ezüstérmet! Gratulálunk! Az ő legyőzőjük az évekig világelső Collignon, és párja Atha volt. A holnapi nap folyamán a Rookie-, Semi pro-, valamint Pro egyéniben és Vegyes páros kategóriában hajrázhatunk a többieknek!

Kétlabdásban pedig egyre előrébb menetelünk: a Pritsker - Megyeri páros már a döntőben Chian - Morgenthaler páros ellen.

Update 18


Sajnos, Tálai Gergely és Detre Dávid búcsúzott a Nyílt páros kategóriától. Azonban Kiss Géza és Csige Tamás legyőzheti, a Tálai - Detre párost kiejtő csapatot, Mazur-t és Kubiatowicz-ot. 


Update 17


A Mosser és Rohrer páros kiejtette Doba Zsófiát és Ekaterina Atanasova-t, ám, így sem kell csüggedni, hiszen a legjobb négyben benne voltak! Gratulálunk a szép eredményért!
Tabakovic - Scheuer és Kiczke - Filon párosok csatájából a Kiczke - Filon páros jutott a döntőbe. Amelyet Mosser és Rohrer ellen játszanak!

Közben a Nyílt páros kategóriában is lehet szurkolni magyaroknak! Még bent vannak a Tálai - Detre és Kiss - Csige párosok. Sőt, ha Tálai Gergely és Detre Dávid győzedelmeskedik a Mazur - Kubiatowicz páros felett, valamint Kiss Géza és Csige Tamás is legyőzi ellenfelét; Ziolkowski-t és Ludwiczak-ot, akkor a két magyar csapat egymás ellen fog küzdeni. 


Update 16


Bekerült a legjobb négybe Női páros kategóriában egyik játékosunk, Doba Zsófia párjával, Ekaterina Atanasova-val. Ha legyőzik ellenfelüket; Melissa Mosser-t és Verena Rohrer-t, akkor az osztrák (Tabakovic - Scheuer) vagy a lengyel (Kiczke - Filon) párosokkal kell szembenézniük. Hajrá lányok!

A további két női párosunk; Takács Noémi - Koncz Petra a legjobb nyolcig, valamint Szabó Réka - Fischer Nikolett a legjobb 16-ig jutott el.

Hundstorfer és Atha harcának a győztese, végül, az előbbi játékos lett fiatal kora ellenére.

1. Kevin Hundstorfer
2. Robert Atha
3. Jamal Allalou

Női egyéni
1. Verena Rohrer
2. Cindy Moser
3. Marina Tabakovic


Update 15


Véget értek a kvalifikációk. Sajnos, egy magyar csapat elvérzett nyílt párosban. Egyelőre az első körös meccsek zajlanak. Amennyiben a Kunszt Ádám - Horváth Tamás páros győzedelmeskedik az első meccsén egy osztrák csapat ellen, akkor a Csige Tamás - Kiss Géza párossal kerülnek szembe.

Ezenkívül nem találkoznak magyar csapatok egymással, azonban erős ellenfelekkel annál inkább. A Csörgő - Torma páros a pro párost megnyerő Brabenecz - Kovarik párossal játszhat. Pritsker - Megyeri páros Allalou - Aeberhard ellen játszik ha győzedelmeskedik, Tari Balázsnak és Csernik Zsoltnak, pedig az osztrák mezőnyben igen erősnek számító Rosicky - Schützenhofer páros lesz a második ellenfele.

A Nyílt egyéni döntőjét Kevin Hundstorfer - aki Allalou Jamal-t búcsúztatta - és Rob Atha játssza. Ő Vasic Miroslav-val versenyzett az elődöntőben.


Update 14


A mai nap során elkezdődnek a Nyílt-,  Női-, Junior- és Senior páros kategóriák, valamint, folytatódik a Nyílt egyéni és a Női sorsolásos is.

A Nyílt egyéni legjobb négyében a brit Robert Atha, a két osztrák; Miroslav Vasic és Kevin Hundstorfer, és a Kiss Gézát is búcsúztató német Jamal Allalou. A tavalyi Garlando Világbajnokságon a döntőt Allalou, Collignon ellen játszotta, végül - ami talán annyira nem is meglepő - Collignon kerekedett felül. A bronzérmes ekkor Hundstorfer lett, de mivel, Collignon a mostani VB-n sem indult ebben a kategóriában, így, lehet találgatni, hogy kik játsszák a mai döntőt. (Robert Atha ötödik, míg Miroslav Vasic a 17. helyen végzett 2011-es Nyílt egyéniben.)

A 2011-es Garlando VB Nyílt egyéni döntője, Detre Dávid és Tálai Gergely játékvezetésével
Tőlünk Nyílt- és Női páros kategóriákban indulnak! Versenyzőink teljes névsorát kategóriánként lebontva itt tudod elolvasni.

Update 13
A magyar férfi válogatott egészen a dobogó második fokáig, az ezüstérmes helyig jutott. Így, az osztrákoknak jár az aranyérem, a svájciaknak pedig a bronz. 
A magyar férfi válogatott tagjai név szerint: Detre Dávid, Tálai Gergely, Polacsek András, Kiss Géza, Csernik Zsolt, Pritsker Oleg, Tari Balázs, Schuszbauer Szilárd, Csige Tamás
Szurkoltunk nektek!

1. Ausztria
2. Magyarország
3. Svájc

Mindeközben zajlanak a negyeddöntők Nyílt páros kategóriában. A nyílt páros Jamal elleni versenyein, úgy látszik, fordítva működik Kiss Géza  szerencséje, hiszen első számú asztalán kapott ki tőle. Polacsek András, a legjobb 16 közé kerülés során az osztrák David Csar-ral került össze, mely az osztrák versenyző továbbjutásához vezetett. A döntőben ugyan egyetlen magyarnak sem szurkolhatunk, ám ettől még igazán izgalmas meccsekre számíthatunk!

Update 12

Női egyéniben a legjobb magyar helyezést az ötödik helyen végző Takács Noémi érte el. Gratulálunk neki! A döntőt a svájci Cindy Moser és az osztrák Verena Rohrer játsza egymás ellen. A harmadik helyért, a világelső bolgár Atanasova Ekaterina és Tabakovic Marina - aki Noémit is búcsúztatta - küzd meg egymással.
Nyílt egyéniben 2 játékosunk van még versenyben, Kiss Géza és Polacsek András személyében. András legjobb 16-ba jutást játszik a svájci Lukas Robert ellen. Géza a legjobb nyolcba jutásért a német Allalou Jamal-lal, a jelenlegi a világranglista első helyezettje ellen fog játszani.
Géza, Jamal ellen egyénit, legutóbb Magyarországon játszott, a tavaly megrendezett Leonhart Master Series-en. Itt Géza győzött, ami azért különösen bíztató, mivel a Leonhart Jamal első számú asztala, míg a Garlando-t Géza preferálja. GYERÜNK Srácok!

Update 11

Újabb végeredmények, magyar vonatkozással. Befejeződött a Pro páros, ahol Detre Dávid és Tálai Gergely a második helyet szerezte meg végül. Gratulálunk nekik!
1. Ales Brabenecz (CZE) - Jan Kovarik (CZE)
2. Detre Dávid (HUN) - Tálai Gergely (HUN)
3. Anton Skok (AUT) - Kevin Hundstorfer

Update 10

Véget értek a kvalifikációs mérkőzések. A magyar delegációból mindössze 2 versenyző nem jutott tovább. Női játékosaink közül mindenki felkerült az SKO táblára, nyílt egyéniben versenyzők közül sajnos, Tari Balázst (aki a Roberto Sport VB-n Semi Pro egyéni 1. helyet szerzett) és Torma Dávidot búcsúztatták.  

Egyébként Csernik Zsolt negyedikként, Kiss Géza ötödikként zárta a kvalifikációt! Hajrá!
Sajnos, nem túl szerencsés sorrendben kerültek fel a magyarok a nyílt egyéni táblára, ugyanis nagyon sok esetben első-második körben kell egymás ellen játszaniuk.
A nevezők száma igen kiemelkedő: 242, valamint női egyéniben is 62 játékos indult.

Update 9

A ma délelőtt a Női egyéni, Férfi egyéni és a Senior egyéni kvalifikációi zajlanak. Egyelőre a magyarok nem állnak rosszul, de az összes meccs lezajlása előtt nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Hivatalosan 13:00-tól folytatódnak a tegnapi kategóriák. Magyar érdekeltségű a Pro páros döntő, és a Férfi válogatott ellenfele a döntőben.

Update 8

Még a tegnapi naphoz tartozik, hogy a Férfi válogatott kategória is eljutott majdnem a végéig. Fiaink, a magyar válogatott mondhatni hozta a kötelezőt: az elődöntőben a lengyeleket búcsúztatva bejutott a döntőbe! Az ellenfél kiléte még ismeretlen. A svájci válogatott játszik az osztrák válogatott ellen a döntőbe jutásért. HAJRÁ MAGYAROK!

Update 7

Megszületett az eredmény a Női válogatottak kategóriájában is. A magyar csapat a negyedik helyet szerezte meg. Gratulálunk nekik!

1. Ausztria
2. Lengyelország
3. Svájc

Update 6

Időközben vége lett a Senior nemzeti válogatottak és a Kapusharc kategóriáknak. Ezzel zárult a Garlando világbajnokság első napja.
1. Ausztria
2. Németország
1. Marco Patrick Niedermayer (AUT)
2. Roman Groiss (AUT)
3. Antonio Schaffer (AUT)

Update 5

Döntőben Detre Dávid és Tálai Gergely Pro páros kategóriában!
Ellenfelük holnap Ales Brabenec és Jan Kovarik cseh játékosok lesznek. A harmadik helyért pedig a Kiss Géza - Csige Tamás párost a legjobb nyolcban búcsúztató Anton Skok - Kevin Hundstorfer és Giuliano Bentivoglio - Radek Drda fognak megküzdeni holnap. Hajrá!

Update 4

Miután a negyeddöntők lezajlottak, a Semi pro páros mezőnyt szinte csak magyar csapatok uralták! A Horváth-Kunszt vs. Pritsker-Megyeri párosok harcából az előbbi csapat került ki győzetesen.
Ezután az osztrák-svájci (Burri-Kohler) páros ellen szállt szembe Horváth Tamás és Kunszt Ádám. Győzött a jobb: a magyar páros.

Az Illés-Schuszbauer csapat a svájci Moser és Berkeczy párossal játszott, míg Csernik Zsolt és Tari Balázs szintén svájci párost fogott ki, Lombris-Caviezel személyében. A két magyar csapat végül egymással küzdött meg, ahonnét a Csernik-Tari páros jutott tovább a döntőbe.
Így, a két magyar csapat (Horváth Tamás Kunszt Ádámmal, Csernik Zsolt pedig Tari Balázzsal) egymás ellen indult a döntőbe,  majd a Csernik-Tari csapat végzett az első helyen. Semi pro párosban a dobogó mindhárom fokán magyarokat láthatunk!
1. Csernik Zsolt (HUN) - Tari Balázs (HUN)
2. Horváth Tamás (HUN) - Kunszt Ádam (HUN)
3. Illés István (HUN) - Schuszbauer Szilárd (HUN)

Gratulálunk a szép eredményekért! Csak így tovább! A Rookie páros kategória is a végéhez ért. A legjobb négybe egy osztrák (Papst - Jobstmann), egy szlovén (Klopcic - Sostaric) és két svájci (Wallimann - Angiolini és Schöb - Glaus) csapat jutott. Utóbbiak vívtak meg egymással az első helyért, végül Wallimman párjával, Angiolini-vel lett az aranyérmes.
1. Hannes Wallimann (SUI) - Fabrizio Angiolini (SUI)
2. Stefan Schöb (SUI) - Christian Glaus (SUI)
3. Ulf Papst (AUT) - Matthias Jobstmann (AUT)

A kerekesszékes páros versenyeket kellő számú jelentkező hiányában nem indították el.

Update 3

Kisebb-nagyobb problémákkal küzd az ITSF rendszere, ezért a tőlünk megszokottól kicsit lassabban, de közvetítünk! Köszönjük a türelmeteket! :)

Update 2

Megérkeztek az első eredmények! :)
Rookie párosban, sajnos, minden magyar érdekeltségű csapat kiesett már a versenyből. Doba Zsófia  és Julien Rodriguez a legjobb 33. lett, Torma Dávid és Csörgő Tamás a 17. helyet érte el. Takács Noémi és Szabó Réka pedig a 9. helyig jutott. Jelenleg a nyolcad és negyed döntők zajlanak.

Ikervári Róbert és Sági Andrea a 17. helyet érték el Semi pro páros kategóriában. A sors úgy hozta, hogy két magyar csapat is egymás ellen játszik ugyanebben a kategóriában: Kunszt Ádám és Horváth Tamás ezekben a percekben küzd a Pritsker Oleg - Megyeri Örs páros ellen a legjobb négybe kerülésért. Ugyanígy áll a Csernik Zsolt és Tari Balázs alkotta páros is, akik egy svájci párossal játszanak épp. Illés István és Schuszbauer Szilárd pedig az ellenfélre vár, hogy kezdhessék a meccsüket, ugyan csak a legjobb négy közé jutásért.

Jöjjenek a profi mérkőzések! Polacsek András és Maksa Ádám a 17. helyig jutott pro párosban. Detre Dávid és Tálai Gergely, Antonia Schafferrel és Florian Brücknerrel vív éppen harcot, hogy eldőljön ki jut be a legjobb négybe.  Kiss Géza és Csige Tamás, pedig egy szoros küzdelemben nyert és várják ellenfelüket, aki a Hundstorfer-Skok és Allalou-Aberhard párosok meccsének győztese lesz.

Update 1

Végre elkezdődött! Eredmények még nincsenek, képek viszont annál inkább! 
További fotókért katt a képre!
Mint azt már a Garlando VB kiírásában elolvashattátok, első nap a Pro, Semi Pro, Rookie páros kategóriák versenyzői küzdenek meg a meccseken. Akik nem jutnak tovább, azoknak sem kell tétlenül várakozniuk, hiszen kapusharc is lesz az első nap, csütörtökön!
Képek a Garlando VB előkészületeiről:

Kattints a képre a többi fotóért!
A Garlando VB egyik különlegessége, hogy ezen a világbajnokságon szép számmal képviselik hazánkat magyar versenyzők is! Mely főleg annak köszönhető, hogy a Garlando típusú asztalok a legelterjedtebbek Magyarországon. 
Szurkoljunk együtt nekik!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése